Shtëpi> Produkt > Gjelbër Kimike > PP

Rrëshirë polipropileni

Rrëshirë polipropileni


Rrëshirat e polipropilenit (PP) janë polimerë termoplastikë, që do të thotë se ato mund të formohen me nxehtësi dhe të shkrihen përsëri pa humbur karakteristikat e tyre të brendshme. Termoplastikët ndryshojnë në këtë mënyrë nga termoset, të cilat pësojnë ndryshim të përhershëm pas ngurtësimit. Për këtë arsye, termoplastikët janë përgjithësisht të riciklueshëm. Termoplastikë të tjerë përfshijnë polietileni, klorur polivinil, polistiren, polikarbonat, akrilik, akrilonitril butadien stiren, najloni dhe politetrafluoroetilen.

  Shpërndaje
  Pronë

  Rrëshirat e polipropilenit janë zakonisht polimere opake, me densitet të ulët, me karakteristika të shkëlqyera termoformimi dhe formimi me injeksion. Krahasuar me polimerët e tjerë, materiali ka një gamë relativisht të ngushtë të temperaturës, duke u bërë i brishtë nën -20°C dhe i papërdorshëm në temperatura mbi 120°C. Ai konkurron kryesisht me polietilenin dhe mund të bëhet transparent për sende të tilla si paketimet e tejdukshme, ndërsa polietileni mund të bëhet vetëm i tejdukshëm, si për shembull në kanat e qumështit. Polipropileni nuk mund të përputhet me qartësinë optike të polimereve si polikarbonati, por e bën mjaft mirë.

  Homopolimerët e polipropilenit dhe kopolimerët e polipropilenit përbëjnë shumicën e formulimeve të polipropilenit sot. Homopolimeri është klasa e përdorimit të përgjithshëm, që përbëhet nga një monomer i vetëm propileni dhe është në formë gjysmë kristalore. Ka një shumëllojshmëri kopolimerësh, të cilët, kur krahasohen me homopolimerin, kanë butësi të shtuar, rezistencë më të mirë ndaj goditjes, qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri më të mirë, forcë të përmirësuar në temperaturë të ulët dhe rezistencë më të mirë ndaj çarjes. Nota e përdorimit të përgjithshëm është ajo e rekomanduar për kontaktin me ushqimin dhe aplikimet ku ngurtësia është e rëndësishme. Përzierje të caktuara të bashkë- dhe homopolimereve rezultojnë në materiale që kanë rezistencë të lartë në ndikim (kopolimeri i ndikimit PP); ose, i përzier me etilen dhe butan, veti izoluese superiore të filmit (terpolimer PP); ose vetitë mekanike të përmirësuara si forca e shkrirjes dhe shtrirja (PP HMS). Polipropileni është i disponueshëm si shkumë e zgjeruar, me densitet të ulët, me qeliza të mbyllura (EPP).

  Temperatura e ulët e pjekjes së polipropilenit e bën të vështirë përpunimin dhe është bërë pak për të prodhuar filamente që janë të përshtatshme për printimin 3D. Sidoqoftë, viskoziteti i tij i ulët në temperaturat e shkrirjes e bën atë të përshtatshëm për aplikimet e nxjerrjes dhe derdhjes, duke përfshirë formimin me fryrje, formimin me ngjeshje dhe formimin rrotullues, për shembull.

  Ndryshe nga shumë termoplastikë, polipropileni nuk thith lehtësisht lagështinë dhe në rrethana normale zakonisht mund të formohet pa iu nënshtruar fillimisht një cikli tharjeje.


  Specifikim
  Analizoni projektin

  cilësor

  indeks

  rezultat

  eksperimental

  metodë

  Pamja e grimcuar

  Grimcat e ngjyrave, individuale/kg

  Kokrra të mëdha dhe të vogla, g/kg

  ≤10

  ≤10

  0

  0

  SH/T 1541-2006

  Shkalla e rrjedhës së masës së shkrirjes (2.16 kg), g/

  10min

  25-35 27 Q/SY DS 0513
  Stretch-rendiment stresi, MP a ≥ 21.0 23.5 Q/SY DS 0515
  Moduli i përkuljes, GPa ≥ 1.0 1.401 Q/SY DS 0516
  Forca e ndikimit Izod prej 23℃,J/m ≥ 80 117 Q/SY DS 0517
  Forca e Ndikimit Izod-20℃,J/m

  aktual

  matësit

  75.5 Q/SY DS 0517
  Indeksi i verdhë ≤4.0 -4.6 Q/SY DS 0514
  Hiri i grurit,%

  aktual

  matje

  0.0281 GB / T 9345.1-2008
  Aplikacion

  Përdorimi kryesor i propilenit mund të ndahet në pesë kategori: derdhje me injeksion PP, vizatim PP, fibër PP, film PP, tub PP.

  1. Derdhja me injeksion PP

  Plastika PP përdoret kryesisht në pajisje të vogla shtëpiake, lodra, makina larëse, pjesë auto e kështu me radhë.

  2. Vizatimi i telit PP

  Vizatimi i telit të polipropilenit përdoret kryesisht në produktet e endura plastike, përdorimi i përditshëm i qeseve të kontejnerëve, qeseve të endura, çanta ushqimore dhe çanta transparente janë produkte materiale për vizatim me tela PP.

  3. Film PP

  Filmi i polipropilenit përgjithësisht ndahet në film BOPP, film CPP, film IPP, filmi PP përdoret kryesisht në paketimin e ushqimit.

  4. Fibër PP

  Fibra polipropileni është një lloj produkti fibrash i bërë nga polipropileni me tjerrje të shkrirë. Përdoret kryesisht në dekorim, veshje dhe fusha të tjera, që nga zbatimi i politikës së dy fëmijëve në vitin 2011, pecetat e lagura në rrjedhën e poshtme, pelenat dhe produktet e tjera të nënës dhe foshnjave rriten, fenomeni i mungesës së furnizimit me material fibër vendas.

  5. Tub PP

  Për shkak të rezistencës jo toksike dhe të temperaturës së lartë të polipropilenit, materiali i tubit PP përdoret kryesisht në sistemin e furnizimit me ujë dhe ngrohjes, krahasuar me tubin PE, pesha e tubit PP është e lehtë, transporti i përshtatshëm dhe performanca e mbrojtjes së mjedisit është më e mirë, mund të riciklohet .

  Paketa, Transporti, Magazinimi

  Paketimi është në qese plastike 25 kg, të cilat mund të transportohen me hekurudhë ose det dhe të ruhen në një magazinë të thatë.

  hetim

  Kontaktoni