Shtëpi> Rreth nesh > fabrikë > Energjia Shengxiong

Xinjiang Shengxiong Energy Co., Ltd.

Xinjiang Shengxiong Energy Co., Ltd.

Xinjiang Mahatma Energy Co., Ltd. (në tekstin e mëtejmë "Mahatma Energy") është e lidhur me Xinjiang Zhongtai Chemical Co., Ltd. (referuar si "Zhongtai Chemical", kodi i aksioneve 002092), dhe është një nga dhjetë parqet industriale më të mira të Zhongtai Group. Parku ndodhet në qytetin Alehui, Toksun County, Turpan City. Ajo mbulon një sipërfaqe prej 4,000 hektarësh dhe është e rregulluar në formë shiriti, me një gjatësi rreth 3 km dhe një gjerësi rreth 1 km. Parku industrial është 70 kilometra larg nga qarku Toksun në lindje dhe 5 kilometra larg nga stacioni hekurudhor Yuergou në perëndim, përballë lumit Lagou në jug. Autostrada Provinciale S301 kalon përpara parkut, në lindje në Urumu, në perëndim në Korla, dhe Linja Hekurudhore Nanjiang kalon në anën perëndimore të parkut.

Industritë e parkut industrial përfshijnë qymyrin, energjinë elektrike, karbitin e kalciumit, klor-alkalin, çimento, minierat, etj. Trupi kryesor i parkut industrial është Mahatma Energy, dhe ndërmarrjet e prodhimit në park përfshijnë gjashtë filiale të Xinjiang Shengxiong Chlor-Alkali Co. ., Ltd., Xinjiang Shengxiong karabit kalciumi Co., Ltd., Xinjiang Shengxiong Cement Co., Ltd., Xinjiang Shengxiong Coking Co., Ltd., Xinjiang Tongtai Coal Industry Co., Ltd., Xinjiang Tongtai Mining Co., Ltd. dhe dy njësi prodhimi të minierës së qymyrit Heishan dhe termocentralit të vetë-siguruar, duke formuar një integrim të plotë në rrjedhën e sipërme dhe të poshtme, zinxhirin industrial të ekonomisë rrethore të qymyrit, energjisë elektrike dhe kripëzimit.

Në shtator 2015, Xinjiang Zhongtai Chemical Co., Ltd. (në tekstin e mëtejmë "Zhongtai Chemical"), një degë e Zhongtai Group, rriti kapitalin e saj për të blerë Shengxiong Energy, e cila tani mban 18.55% të aksioneve dhe u bë aksioneri i saj kontrollues ; pas rritjes dhe blerjes së kapitalit, prodhimi dhe funksionimi i Shengxiong Energy rifillojnë gradualisht. Më 20 prill 2016, për të forcuar prodhimin e specializuar të Shengxiong Energy dhe për të lehtësuar menaxhimin e segmentit, Zhongtai Group ndau çdo segment të parkut industrial dhe ndau Xinjiang Shengxiong Energy Co., Ltd. në shtatë kompani të Shengxiong Energy, Shengxiong Klor-alkali, karabit kalciumi Shengxiong, Çimento Shengxiong, Coking Shengxiong, Qymyri Tongtai dhe Minierat Tongtai.

Parku industrial aktualisht ka një prodhim vjetor prej 500,000 ton rrëshirë polivinilklorur, 400,000 ton membranë jon-këmbyese sode kaustike, 1 milion ton karabit kalciumi, 750,000 ton karbon blu, 1.8 milion ton shfrytëzim gjithëpërfshirës i mbetjeve për prodhimin e çimentos, 4 milion ton miniera të hapura të qymyrit, 900,000 ton miniera nëntokësore të qymyrit, 900,000 ton gurë gëlqeror dhe 2 ton × 300,000 kilovat njësi gjeneruese të pavarura. Ka 3,937 punonjës dhe asete totale prej 11.994 miliardë juanë.