Shtëpi> Rreth nesh > fabrikë > Grupi i Tekstileve dhe Veshjeve Zhongtai

Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd.

Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd.

Me qëllim zbatimin e plotë të nismës kombëtare "Belt and Road" dhe planin trevjeçar të veprimit për reformën e sipërmarrjeve shtetërore, të shfrytëzohet mundësia strategjike për të nxitur zhvillimin e rajonit perëndimor në epokën e re për të formuar një model të ri. , dhe të promovojë zhvillimin e industrisë së tekstilit dhe veshjeve në Xinjiang për të nxitur punësimin e miliona njerëzve, ndërmarrja globale e listuar në Fortune 500 Xinjiang Zhongtai (Group) Co., Ltd. (në tekstin e mëtejmë "Grupi Zhongtai") investoi dhe themeloi një filial në pronësi të plotë - Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd. (në tekstin e mëtejmë "Grupi i Tekstileve dhe Veshjeve") më 23 dhjetor 2021. , me një kapital të regjistruar prej 1 miliard juanë.

Zhongtai Textile and Garment Group, si kompania e platformës së sektorit të tekstilit dhe veshjeve në "tre bizneset kryesore" dhe "shtatë sektorët kryesorë" të Zhongtai Group, forcon operacionet e biznesit, planifikimin e prodhimit, menaxhimin e investimeve, mbikëqyrjen e brendshme, shërbimet e koordinimit dhe funksione të tjera drejtuese të dy industrive kryesore të tjerrjes së pambukut dhe tjerrjes së viskozës.Në fund të qershorit 2022, aktivet totale nën menaxhim janë 37.5 miliardë juanë dhe ka më shumë se 50 filiale në të gjitha nivelet, 11,008 punonjës dhe më shumë se 30,000 punëtorët. Biznesi mbulon mbjelljen dhe blerjen e pambukut, prodhimin e fibrave viskoze, tjerrjen dhe përpunimin, shitjen e tekstileve të thurura dhe lëndëve të para, prodhimin e produkteve tekstile shtëpiake, prodhimin dhe shitjen e produkteve tekstile industriale, prodhimin e veshjeve, shërbimet e agjencisë së prokurimit dhe shitjes, menaxhimin e zinxhirit të furnizimit shërbime, konsulencë për menaxhimin e biznesit dhe fusha të tjera.

Aktualisht, rreth zinxhirit të industrisë së pambukut dhe zinxhirit të industrisë së viskozës, sektori i tekstilit dhe veshjeve ka formuar një bazë prej 70,000 hektarësh të mbarështimit të farërave, 1.23 milion hektarë bazë mbjelljeje pambuku me standarde të larta, 880,000 ton fibër viskoze, 3.795 milion shufra. fije viskoze dhe 960,000 shufra fije viskoze. Kapaciteti i prodhimit të fijeve të pambukut është 140,000 ton pëlhura jo të endura, 95 milion metra pëlhura të endura, 16,000 ton pëlhura të endura dhe 4.5 milion copë (kote) veshje të bëra me porosi. Ajo ka ndërtuar ndërmarrjen më të madhe udhëheqëse në shkallë të vetme në industrinë e pambukut, bazën më të madhe në botë të prodhimit të fijeve të viskozës, bazën më të madhe të prodhimit të viskozës në Kinë dhe një numër ndërmarrjesh të teknologjisë së lartë. Ajo ka krijuar një model të zhvillimit të zinxhirit të industrisë që integron mbjelljen e pambukut, prodhimin e fije mëndafshi, tjerrjen dhe endjen e nivelit të lartë, printimin dhe ngjyrosjen dhe përpunimin e veshjeve.

Produktet kryesore janë pambuku me garzë të cilësisë së lartë, varietetet e pambukut, fibrat e zakonshme, fibrat ultra të imta denier, zbardhja e tipit pambuku, zbardhja e hollë, zbardhja e leshit, fibrat mjekësore me ngjyrë të bardhë, fibrat rezistente ndaj flakës, fibrat antibakteriale , fibra me ngjyra, etj. për fibra bazë viskoze në specifikimet e gjatësisë. Specifikime të ndryshme të tjerrjeve në ajër të hapur me shkallë të lartë, të mesme dhe të ulët, tjerrje me vorbull, tjerrje unazore, fije viskoze të krehur të gërshetuar, fije pambuku dhe fije të ndryshme të përziera, pëlhura mjekësore jo të endura, me numërim të lartë, me densitet të lartë, me gjerësi të gjerë Tekstile shtëpie, pëlhura veshjesh të nivelit të lartë dhe të gjitha llojet e veshjeve. Produkti ka karakteristikat e rezistencës ndaj konsumit, anti-pilimit, ngjyrosjes antistatike, të ndritshme dhe shumëngjyrëshe, higroskopisë së mirë, komoditetit të mirë dhe përshtatshmërisë së fortë. Produkti ka kaluar STANDARD 100 nga OEKO-TEX? certifikimin dhe certifikatat FSC dhe CFCC të sistemit të menaxhimit të pyjeve; u bashkua me aleancën e zhvillimit të gjelbër të industrisë së fibrave celuloze të rigjeneruara, kaloi auditimin e certifikimit STeP (certifikimi i prodhimit të qëndrueshëm të tekstilit) dhe kaloi etiketimin Made in Green (Made in Green).

Ndërmarrjet e mbikëqyrura të lidhura kanë fituar me radhë "Çmimin Kombëtar të Punës", "Bazën Kombëtare të Demonstrimit të Prodhimit të Fibrave dhe Tekstileve të Fibrave dhe Tekstileve dhe Kërkimit dhe Zhvillimit", Ndërmarrja Kombëtare Kryesuese në Industrializimin Bujqësor, Ndërmarrja Kombëtare e teknologjisë së lartë dhe Kombëtare "Kontrata që respekton, me detyrë të rëndë " Njësia e kredisë, dhjetë markat më të besueshme të cilësisë në industrinë e pambukut të Kinës, reputacioni kombëtar i shërbimit të cilësisë "AAA", ndërmarrje e nivelit "AAA", qendër teknologjike e ndërmarrjeve në nivel rajoni autonome, ndërmarrje udhëheqëse e industrializimit bujqësor të nivelit të Korpusit, sipërmarrje kryesore e tregtisë së jashtme në nivelin e Korpusit dhe shumë nderime të tjera. Projekti i integrimit të bujqësisë dhe tekstilit i investuar dhe i ndërtuar në Taxhikistan është përfshirë në projektin kryesor kombëtar "Brezi dhe Rruga" dhe një projekt kyç i bashkëpunimit Kinë-Taxhikistan, dhe fitoi "Çmimin Taxhik për Produktin më të Mirë Industrial Award" dhe "Tajik National Excellent Çmimi i Ndërmarrjes Industriale”.

Grupi i Tekstileve dhe Veshjeve është i fokusuar ngushtë në pozicionimin strategjik si "furnizuesi më i madh në botë i materialeve të fijeve me shumë fibra", "baza më e madhe e kërkimit dhe zhvillimit dhe prodhimit për materialet e fibrave në perëndim", "lideri në tregtinë e eksportit dhe qarkullimin shërbimet e tekstileve dhe veshjeve në perëndim", dhe praktika e ndërtimit "Brezi dhe Rruga" dhe "Grupi i Ndërmarrjeve të Zinxhirit të Gjithë Industrisë së Pambukut të klasit botëror", në përputhje me idetë e zhvillimit të zgjerimit të zinxhirit, forcimit të zinxhirit, plotësimit të zinxhirit , dhe duke konsoliduar zinxhirin, bazuar në listën e ndërmarrjes kryesore të industrisë-Lihua Group, me ndërtimin e projektit si bazë, përmes investimeve dhe bashkimeve dhe blerjeve, integrimit industrial, transformimit dhe përmirësimit të të gjithë industrisë, ne do të krijojmë një industri të tërë. zinxhir tjerrëse pambuku, tjerrëse viskoze dhe tjerrëse kimike me "kategori të plota", duke integruar "mbjellje - tjerrje - thurje - ngjyrosje - përfundim - veshje" . Ajo po realizon zhvillimin dhe transformimin e shtigjeve të lëndëve të para të larmishme të përfaqësuara nga pambuku dhe fibra kimike, dhe po realizon transformimin e të gjithë zinxhirit të industrisë nga përpunimi parësor në teknologji, modë dhe drejtim të gjelbër, dhe po realizon transformimin nga "depresioni i politikës". në transformimin "Aglomerimi industrial malor" i fokusuar në marketing.

Gjatë periudhës së "Planit pesëvjeçar të 14-të" dhe periudhës së ardhshme, kompania do të konsolidojë dhe përmirësojë më tej konkurrencën e industrisë së tekstilit dhe veshjeve, do të koordinojë një zinxhir furnizimi të sigurt dhe të besueshëm të zinxhirit industrial, duke u fokusuar kryesisht në rafinimin e zinxhirit industrial të pambukut. zbatimi i transferimit të tokës për të krijuar ferma moderne, zgjerimi i shkallës së mbjelljes së pambukut, përshpejtimi i krijimit të bazave të kërkimit dhe zhvillimit të varieteteve të pambukut me cilësi të lartë, optimizimi i strukturës së varieteteve të pambukut, përmirësimi i cilësisë së pambukut, nxitja e realizimit të shkallëve të mëdha, të standardizuara, të mekanizuara dhe prodhim pambuku me cilësi të lartë dhe të ndërtojë një markë pambuku me ndikim në Kinë. Duke u fokusuar në forcimin dhe optimizimin e industrisë së fibrave viskozë, koordinimin e burimeve të brendshme të zinxhirit industrial të sektorit të tekstilit dhe veshjeve, rregulloni në mënyrë të arsyeshme strukturën e varieteteve të fibrave kryesore të viskozës, përmirësoni cilësinë e produktit, stabilizoni cilësinë e produktit dhe rrisni zhvillimin e fibrave të diferencuara të viskozës varieteteve. Zbatoni transformimin teknik në fabrikën ekzistuese të prodhimit të fibrave bazë të viskozës, përmirësoni avancimin teknologjik, inteligjencën, kursimin e energjisë dhe nivelin e reduktimit të emetimeve të impiantit, stabilizoni shkallën e prodhimit, zhvilloni fibër lyocell në kohën e duhur dhe siguroni fibra të papërpunuara celuloze me cilësi të lartë materiale për fiksimin e përdoruesve të grupit dhe në Xinjiang. Duke u fokusuar në depërtimin e zinxhirit të industrisë së fibrave poliester, duke u mbështetur në produktet e prodhuara nga projekti i acidit tereftalik të pastruar (PTA) dhe projekti i etilen glikolit (EG) në ndërtim nga Zhongtai Group si lëndë të para, ndërtoni një platformë bashkëpunimi industrial dhe prezantoni zinxhirin industrial partnerët, të udhëhequr nga diferencimi dhe funksionalizimi i produkteve, duke synuar tregun në Xinjiang dhe Azinë Qendrore, planifikojnë në mënyrë racionale shkallën e zhvillimit dhe strukturën e varietetit të filamentit poliestër dhe fibrës bazë, dhe zhvillojnë zinxhirin e industrisë së poliestër poliestër. Kombinoni shumë zinxhirë, dhe më në fund realizoni përzierjen e pambukut, fibrës bazë poliester, fibrës bazë viskoze, etj., Vazhdoni të zhvilloni industrinë e thurjes, veshjeve dhe veshjeve, industrisë së tekstilit në shtëpi, krijoni energji të re kinetike dhe avantazhe të reja, promovoni të lartë -Të përfundojë transformimin e gjelbër inteligjent të industrisë dhe të arrijë zhvillim me cilësi të lartë.