1958
1962
2001
2002
2005
2006
2012
2012
2012
2013
2013
2014
2014
2014
2014
2015
2015
2015
2016
2016
2016
2016
2017
2017
2017
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019
2019
2019
2020
2020
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2022
2022
1958
1958
1958

Një fabrikë pesticidesh e drejtuar nga shkolla e themeluar nga Kolegji Bujqësor Xinjiang Bayi.

1962
1962
1962

Fabrika e pesticideve u riemërua si Fabrika e sodës kaustike Xinjiang.

2001
2001
2001

Më 16 dhjetor 2001, Fabrika e Sodës Kaustike në Xinjiang përfundoi transformimin e sistemit të aksioneve. U mbajt mbledhja e themelimit dhe mbledhja e parë e aksionerëve të Xinjiang Zhongtai Chemical Co., Ltd.

2002
2002
2002

Më 8 janar 2002, u mbajt konferenca e themelimit dhe ceremonia e zbulimit të Zhongtai Chemical, duke shënuar krijimin e një sistemi modern të ndërmarrjeve.

2005
2005
2005

Më 22 prill 2005, u hodh gurthemeli për ndërtimin në shkallë të plotë të Parkut Industrial Midong.

2006
2006
2006

Më 8 dhjetor 2006, ajo u listua në bursën e Shenzhen dhe u bë kompania e 28 e listuar në Xinjiang. Në të njëjtën ditë, Zhongtai Chemical dorëzoi rritjen e parë njëditore prej 104.85% nën rënien e mprehtë të tregjeve të aksioneve të Shangait dhe Shenzhen. "Transkript"Më 8 dhjetor 2006, ajo u listua në bursën e Shenzhen dhe u bë kompania e 28 e listuar në Xinjiang. Në të njëjtën ditë, Zhongtai Chemical dorëzoi një transkript të rritjes së parë njëditore prej 104.85% nën rënien e mprehtë të tregjeve të aksioneve të Shangait dhe Shenzhen.

2012
2012
2012

Më 10 korrik 2012, Xinjiang Zhongtai (Group) Co., Ltd. u zbulua dhe u themelua.

2012
2012
2012

Në gusht të vitit 2012, Zhongtai Group mbajti një takim mobilizimi për të investuar 15 miliardë juanë për të ndërtuar një projekt të ri me një prodhim vjetor prej 800,000 ton rrëshirë polivinilklorur, 600,000 ton sodë kaustike me membranë jonike, 900,000 kW dhe 1 milionë gjeneratorë deri në XNUMX n. projektet e karbitit të kalciumit.

2012
2012
2012

Më 27 nëntor 2012, rajoni autonom i Xinjiang mbajti ceremoninë e nisjes së planit të trajnimit të talenteve të aftësive të larta dhe u zbulua dhe u krijua baza e trajnimit të talenteve të larta të Zhongtai Group.

2013
2013
2013

Më 5 mars 2013, China Kunlun Corporation dhe Zhongtai Group nënshkruan një marrëveshje kuadër bashkëpunimi strategjik.

2013
2013
2013

Më 2 maj 2013, Zhongtai Group mbajti Konferencën e Avancuar të Lavdërimit 2012 dhe Konferencën e Mobilizimit të Ndërtimit të Projektit 2013.

2014
2014
2014

Më 19 dhjetor 2014, u hodh guri i themelit për Parkun Industrial të Tekstileve Bujqësore Zhongtai të Re të Mëndafshit të Taxhikistanit.fa

2014
2014
2014

Më 27 dhjetor 2014, Zhongtai Chemical-Zhejiang Fulida mbajti një bashkëpunim të fortë ndërkufitar dhe ceremoninë e promovimit të projektit me 400,000 ton fibër viskoze, 3.5 milion bosht.

2014
2014
2014

Më 30 korrik 2014, u mbajt ceremonia e lançimit të PVC (Kina Lindore) e Zhongtai Chemical Bohai Commodity Exchange.

2014
2014
2014

Më 18 shtator 2014, China Aluminium Group dhe Zhongtai Chemical nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi strategjik.

2015
2015
2015

Më 10 qershor 2015, pas ceremonisë së nisjes së trenit ndërkombëtar të mallrave nga Xinjiang, Kinë për në Moskë, Rusi, z.Wang Hongxin, Sekretar i Komitetit të Partisë dhe Kryetar i Grupit Zhongtai, u intervistua nga media.

2015
2015
2015

Më 25 qershor 2015 u mbajt ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjes së bashkëpunimit strategjik midis China Lesso dhe Zhongtai Chemical.

2015
2015
2015

Më 30 gusht 2015, Zhongtai Chemical bashkoi dhe riorganizoi Shengxiong Energy, duke u bërë zyrtarisht aksioneri më i madh i Shengxiong Energy.

2016
2016
2016

Më 23 mars 2016, 100% e aksioneve shtetërore të Urumqi Huanpeng Co., Ltd. iu transferuan Xinjiang Zhongtai (Group) Co., Ltd.

2016
2016
2016

Më 6 korrik 2016, ceremonia e fillimit të projekteve të reja filloi në korrik dhe u zhvillua projekti i zinxhirit industrial PTA të Parkut Industrial Petrokimik Zhongtai Group.

2016
2016
2016

Më 31 gusht 2016, ceremonia e fillimit të projektit me 60,000 gishta të Fazës I të Tekstileve të Rrugës së Re të Mëndafshit Sino-Tai (Dangara) u mbajt me madhështi.

2016
2016
2016

Në datat 17-18 dhjetor 2016, Zhongtai Group mbajti Konferencën e tretë të Nanshan, e cila vuri në dukje drejtimin për zhvillimin e ndërmarrjes.

2017
2017
2017

Më 26 janar 2017, Markor Group dhe Zhongtai Group zhvilluan një ceremoni nënshkrimi për bashkëpunimin strategjik të aleancave të fuqishme.

2017
2017
2017

Më 26 gusht 2017, CHALCO International Trade dhe Zhongtai Chemical zhvilluan një ceremoni nënshkrimi të bashkëpunimit strategjik.

2017
2017
2017

Në shtator 2017, Zhongtai Group hyri në 500 ndërmarrjet më të mira kineze të naftës dhe kimikateve.

2017
2017
2017

U mbajt ceremonia e vendosjes së gurit të themelit për rrëshirën me performancë të lartë dhe projektin e ndërtimit të infrastrukturës mbështetëse të Zhongtai Chemical Toksun Energy Chemical, një degë e Zhongtai Group.

2018
2018
2018

Më 10 shkurt 2018, Qeveria Popullore e Qarkut Heshuo dhe Zhongtai Group mbajtën një ceremoni nënshkrimi për zbatimin gjithëpërfshirës të bashkëpunimit strategjik në transformimin e avantazheve të burimeve.

2018
2018
2018

Më 9 dhjetor 2018, Zhongtai Chemical, një degë e Zhongtai Group, fitoi Çmimin e 5-të të Industrisë së Kinës.

2018
2018
2018

Zona e Re e Bregut Perëndimor Qingdao dhe Grupi Xinjiang Zhongtai mbajtën ceremoninë e nënshkrimit të projektit të ekonomisë qendrore dhe të prodhimit të pajisjeve të nivelit të lartë.

2018
2018
2018

Zhvendosja e përgjithshme e burimit të mbrojtur të ujit të Bazës Industriale Houxia të Kompanisë Zhongtai Group Huanpeng

2018
2018
2018

Zhongtai Group mbajti Konferencën e 4-të Nanshan.

2019
2019
2019

Më 5 janar 2019, Zhongtai Group dhe Qeveria Popullore e Qarkut Yuli nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi strategjik.

2019
2019
2019

Më 14 qershor 2019, Zhongtai Group mbajti një seminar mbi edukimin dhe të mësuarit me temën "Të qëndrojmë besnikë ndaj aspiratës sonë origjinale dhe të mbajmë në mendje misionin tonë".

2019
2019
2019

Më 27 qershor 2019, Zhongtai Group zhvilloi një takim kuadri, duke njoftuar se Komisioni i Inspektimit Disiplinor i rajonit autonom dërgoi kuadrot e ekipit të inspektimit dhe mbikëqyrjes së disiplinës të Zhongtai Group për të shërbyer si kuadro. Zhongtai Group u bë ndërmarrja e parë shtetërore në reformën pilot të agjencisë së inspektimit dhe mbikëqyrjes së disiplinës Xinjiang.

2019
2019
2019

Ceremonia e hapjes së projektit të rrëshirës me performancë të lartë me një prodhim vjetor prej 300,000 ton Xinjiang Zhongtai Chemical Toksun Energy and Chemical Co., Ltd.

2020
2020
2020

Më 25 shkurt 2020, Xinjiang Cereals and Oils Group u transferua në Zhongtai Group falas dhe u bë filiali i tij i nivelit të dytë.

2020
2020
2020

Zhongtai Group mbajti Konferencën e pestë të Nanshan.

2020
2020
2020

Më 28 Prill 2020, Zhongtai Group mbajti një takim fillestar për zbatimin e projektit të reformës organizative "menaxhimi dhe kontrolli në tre nivele".

2020
2020
2020

Më 7 dhjetor 2020, Zhongtai Group dhe Huawei nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi.

2021
2021
2021

Më 21 janar 2021, Zhongtai Chemical, një degë e Zhongtai Group, mblodhi 3.812 miliardë juanë përmes vendosjes private.

2021
2021
2021

Më 25 shkurt 2021, Z. Cheng Shiliang, Kryetar i Grupit Zhejiang Tongkun dhe Z. Wang Hongxin, Sekretar i Komitetit të Partisë dhe Kryetar i Grupit Xinjiang Zhongtai, nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi strategjik.

2021
2021
2021

Me rastin e 100-vjetorit të themelimit të partisë, Zhongtai Group organizoi me radhë 5 grupe kuadrosh drejtues për të shkuar në Shkollën Qendrore të Partisë për studime me kohë të plotë.

2021
2021
2021

Më 30 korrik 2021, Kooperativat e Kredisë Rurale Xinjiang dhe Zhongtai Group nënshkruan një marrëveshje të fortë bashkëpunimi strategjik të aleancës.

2022
2022
2022

Zhongtai Group ka përfunduar ndarjen e detajuar të tre sektorëve kryesorë dhe shtatë bizneseve të mëdha. Tre sektorët kryesorë janë industria kimike, bujqësia dhe logjistika, dhe shtatë sektorët kryesorë përfshijnë industrinë kimike, bujqësinë, tregtinë e logjistikës, tekstilin dhe veshjet, financat, energjinë e re, arsimin dhe kërkimin shkencor.

2022
2022
2022

Në gusht 2022, Zhongtai Group hyri në Fortune Global 500, duke u renditur në vendin e 434.