Shtëpi> Rreth nesh > fabrikë > Huatai Heavy Chemical

Xinjiang Huatai Heavy Chemical Co., Ltd.

Xinjiang Huatai Heavy Chemical Co., Ltd.

Xinjiang Huatai Heavy Chemical Co., Ltd. (më tej referuar si "Huatai Company") është një ndërmarrje e klasit të parë e mbikëqyrur nën Xinjiang Zhongtai (Group) Co., Ltd. Është gjithashtu parku i parë industrial i Zhongtai Group që doli jashtë të bazës së vjetër industriale të Xishanit për të ndërtuar një fabrikë në një vend tjetër. E vendosur në Parkun Industrial Kimik, Distrikti Midong, Urumqi City, ai u krijua më 16 janar 2004, duke mbuluar një sipërfaqe prej më shumë se 2,500 hektarë. Kompania ka një kapital të regjistruar prej 4.7 miliardë juanë dhe asete totale prej 14.5 miliardë juanë. Nën udhëheqjen e Zhongtai Group, Huatai Company, në përputhje me politikën e "planifikimit të përgjithshëm dhe zbatimit hap pas hapi", synon teknologjinë e përparuar, pajisjet në shkallë të gjerë, kontrollin intensiv dhe informatizimin e prodhimit. Parku industrial filloi ndërtimin në prill 2005. Ndërtimi është i ndarë në tre faza, me një investim total prej rreth 6.5 miliardë juanë. Ndërtimi i përgjithshëm i parkut përfundoi në vitin 2010. Aktualisht, ai ka një prodhim vjetor prej 800,000 ton rrëshirë polivinilklorur, 540,000 ton membranë jon-këmbyese sode kaustike, dhe një kapacitet prodhues prej 300,000 kilovat termocentrali të kombinuar termocentral. Biznesi kryesor i kompanisë është prodhimi i rrëshirës polivinilklorur, sodës kaustike dhe produkteve të tjera kimike, me 1,500 punonjës të rregullt.

Kompania Huatai ka respektuar gjithmonë politikën e zhvillimit të "sigurisë së pari, përparësisë së mbrojtjes së mjedisit, krijimit ekologjik dhe udhëheqjes së teknologjisë", dhe ka investuar rreth 3 miliardë juanë radhazi për ruajtjen e energjisë, reduktimin e ulët të emetimeve të karbonit dhe transformimin e ekonomisë rrethore, dhe ka arritën "zero emetime të ujërave të zeza", riciklimin e mbetjeve të karbitit të kalciumit për të bërë klinker çimentoje dhe rikuperimin e nxehtësisë së mbetur nga termoelektriciteti për ngrohjen e banesave. Zona e gjelbër e parkut industrial përbën më shumë se 40%, dhe një gjelbërim, ekologjik dhe mjedisor -Parku industrial miqësor është ndërtuar në thelb. Kompania Huatai ka fituar me sukses titujt e nderit të "gruas së parë të ndërmarrjeve të kursimit të burimeve dhe mjedisit", "ndërmarrjeve demonstruese të prodhimit të pastër në industritë kryesore", "ndërmarrjeve demonstruese të dizajnit të gjelbër të produkteve industriale". " dhe "fabrikat e gjelbërta kombëtare" të akorduara nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit y, dhe tituj nderi si "Ndërmarrje e teknologjisë së lartë" të dhënë nga Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë. Ajo ka krijuar në mënyrë të njëpasnjëshme "National Skill Master Studio" për mirëmbajtjen elektrike dhe "Rajonin Autonom Skill Master Studio" për mirëmbajtjen e instrumenteve.