Shtëpi> Lajme

Wang Pingyang, kryetar i Shenzhen Energy Group, është transferuar në kryetar të Xinjiang Zhongtai Group.

Koha: 2023-05-06

Sipas llogarisë zyrtare publike të wechat të Xinjiang Zhongtai (Group) Co., LTD. (në tekstin e mëtejmë "Grupi Zhongtai"), Grupi Xinjiang Zhongtai mbajti një forum të posaçëm kërkimor të Departamentit të Inovacionit dhe Teknologjisë më 4 maj. Wang Pingyang, Sekretar i Partisë dhe Kryetar i Grupit Zhongtai, mori pjesë në takim dhe mbajti një fjalim.

ad9cf0b6882c4d55ace26426b3e5440e_noop

Sipas të dhënave publike, Wang Pingyang, i lindur në vitin 1969, është anëtar i Partisë Komuniste të Kinës, me kombësi kineze, diplomë bachelor, ekonomist. Ai ka qenë drejtor i Zyrës së Ndërtimit të Termocentralit Shenzhen Binhai dhe sekretar i degës së Partisë, drejtor i zyrës së ndërtimit të termocentralit Heyuan Faza II dhe sekretar i degës së Partisë, nënkryetar ekzekutiv, president, zëvendës sekretar i Partisë, dhe drejtori i Bordit të shtatë të Drejtorëve të Shenzhen Energy Group. Sekretar i Komitetit të Partisë dhe Kryetar i Grupit të Energjisë Shenzhen.

Sipas një artikulli të mëparshëm në Economic Information Daily, ish-Xinjiang Sodë kaustike Fabrika u themelua në vitin 1958. Në dhjetor 2001, ajo përfundoi transformimin e aksioneve dhe themeloi Xinjiang Zhongtai Chemical Co., LTD. (më tej referuar si "Zhongtai Chemical"). Në vitin 2006, Zhongtai Chemical u rendit në bursën e Shenzhen. Në korrik 2012, Qeveria Popullore e Rajonit Autonom të Xinjiang Uygur themeloi Zhongtai Group në bazë të Zhongtai Chemical, e cila u ristrukturua si një kompani shtetërore e investimeve kapitale në maj 2021.

Në vitet e fundit, bazuar në avantazhet e burimeve të Xinjiang-ut, Zhongtai Group fokusohet në "tre industritë kryesore" të industrisë kimike, bujqësisë dhe logjistikës, me të ardhurat nga shitjet që arrijnë në 212.1 miliardë juanë në 2021. Sipas listës World 500 të revistës Fortune të publikuar në gusht Në vitin 2022, Xinjiang Zhongtai, një kompani lokale nga Xinjiang, u rendit për herë të parë në listë, duke u renditur në vendin e 434.