Shtëpi> Lajme

Lajm i mirë|Fukang Energy u identifikua si grupi i parë i "Ndërmarrjeve Kombëtare të teknologjisë së lartë" në 2023

Koha: 2023-11-28

Kohët e fundit, Zyra e Grupit Drejtues Kombëtar për Identifikimin dhe Menaxhimin e Ndërmarrjeve të Teknologjisë së Lartë publikoi listën e grupit të parë të ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë të identifikuar dhe raportuar nga institucionet e identifikimit të Rajonit Autonom të Xinjiang Uygur në 2023, dhe Fukang Energy ishte midis tyre.

Që nga fillimi i vitit, Fukang Energy ka planifikuar me kujdes aplikimin e kualifikimit të ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë në përputhje me dispozitat përkatëse të "Masave të menaxhimit të identifikimit të ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë" dhe "Udhëzimeve të menaxhimit të identifikimit të ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë", dorëzoi aplikacionin. materialet përpara afatit të grupit të parë të aplikimit, dhe kaloi provimin e certifikimit të kualifikimit dhe u shpall zyrtarisht në faqen zyrtare në 16 tetor.

1

Vitet e fundit, Fukang Energy është fokusuar në pozicionimin strategjik të kompanisë dhe ka përmirësuar vazhdimisht aftësitë e saj kryesore teknologjike. Në procesin e R&D dhe inovacionit, ajo ka gërmuar thellë në aplikimet për patenta, ka mbrojtur të drejtat pronësore të arritjeve të pavarura të K&ZH dhe i ka kushtuar vëmendje vendosjes së standardeve të produkteve të K&Zh. Aktualisht, Fukang Energy ka marrë gjithsej 131 patenta të autorizuara, duke përfshirë 11 patenta shpikjeje, dhe ka kryer punën e aplikimit të dhënies së patentave të Rajonit Autonom, Çmimin e Produktit të Ri të Shkëlqyer, Çmimin e Progresit të shkencës dhe Teknologjisë dhe çmime të tjera, dhe fitoi me radhë 1 çmimi i tretë i patentës, 1 çmim i shkëlqyer i produktit të ri. Mori pjesë në hartimin e 4 standardeve kombëtare, 2 standardeve industriale dhe vendosi 4 standarde të ndërmarrjes; Kryhet aplikimi i “Tianshan Talents” dhe “Tingzhou Talents” dhe projekte të tjera talentesh dhe një person u përzgjodh si “Tianshan Talents” të Rajonit Autonom dhe një person u zgjodh si “Talentët Tingzhou” të Prefekturës Changji. Ajo ka ndërmarrë 1 projekt kombëtar, 2 projekte në nivel rajoni autonom dhe 16 projekte në nivel kompanie në grup.

2

Ndërmarrja kombëtare e teknologjisë së lartë është një kualifikim i veçantë i krijuar nga shteti për të mbështetur dhe inkurajuar zhvillimin e ndërmarrjeve në fushën e teknologjisë së lartë, për të rregulluar strukturën industriale dhe për të rritur konkurrencën e ekonomisë kombëtare. Ky standard njohjeje është shumë i rreptë, ndërmarrjet duhet të përmbushin numrin e të drejtave të pavarura të pronësisë intelektuale, produktet në përputhje me qëllimin e specifikuar, përqindjen e personelit teknik, përqindjen e shpenzimeve të kërkimit dhe zhvillimit, përqindjen e të ardhurave nga produktet e teknologjisë së lartë dhe kërkesa të tjera, ka kërkesa strikte auditimi për tregues gjithëpërfshirës, ​​për t'u vlerësuar si ndërmarrjet e teknologjisë së lartë është një nga nderimet më të larta të ndërmarrjeve kineze të shkencës dhe teknologjisë. Fukang Energy mori me sukses këtë certifikim, i cili shënon se fuqia dhe potenciali i kompanisë në të drejtat e pronësisë intelektuale, strukturën e talenteve, nivelin e kërkimit dhe zhvillimit dhe transformimin e arritjeve janë njohur në nivel kombëtar.

Fukang Energy do ta marrë këtë njohje si një ndërmarrje e teknologjisë së lartë si një mundësi për të rritur përpjekjet në kërkimin dhe zhvillimin e pavarur dhe inovacionin teknologjik, zhvillimin e gjithanshëm të produkteve të diversifikuara, forcimin e bashkëpunimit me universitetet dhe prezantimin dhe kultivimin aktiv të talenteve të kërkimit shkencor të nivelit të lartë. në mënyrë që të rrisë më tej konkurrencën gjithëpërfshirëse të Kompanisë dhe të sigurojë vrull të ri për zhvillimin e saj me cilësi të lartë.